Oljebolaget som står mot börsfallet – stiger brant

Oljebolaget Africa Oil var ett av få bolag som steg markant på onsdagsmorgonens Stockholmsbörs, sedan bolaget släppt prognoser för produktion och kassaflöde för 2020.

”Guidningen för 2020 lyfter fram det väntat starka kassaflödet från de nyligen förvärvade nigerianska tillgångarna”, skriver Pareto Securities i en snabbkommentar.

Africa Oil räknar med att oljeproduktionen från tillgångarna utanför Nigerias kust ska uppgå till i genomsnitt 30.000-33.000 fat oljeekvivalenter per dag. Baserat på detta räknar Africa Oil med ett kassaflöde från rörelsen om 630-680 miljoner dollar för egen del under året.

Prognosen för 2020 års produktion och kassaflöde var klart starkare än väntat, menar norska Sparebank 1 Markets.

Africa Oil handlades till omkring 9:40 kronor vid klockan 9:45 på onsdagen, en uppgång med cirka 7 procent för dagen.

Samtidigt var råoljepriserna lägre, och oljebolag som IPC, Lundin Petroleum och Equinor backade 1-2 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.