Oncozenge VD och styrelse avgår efter oenighet med storägare

Under forskningsbolaget Oncozenges extra bolagsstämma avgick alla i styrelsen utom nyvalda storägaren Niclas Holmgren. "Det var en het debatt", säger han till Afv.
Oncozenge VD och styrelse avgår efter oenighet med storägare - Oncozengemannen
Anna Ljung avgår som styrelseordförande och storägaren Niclas Holmgren kommer in som ny ledamot. Foto: Moberg Pharma / Privat.

Storägaren Niclas Holmgren hade själv föreslagit den extra stämman för att bli invald i Oncozenges styrelse.

Förslaget gick igenom men styrelseordförande Anna Ljung samt styrelseledamöterna Hilde Furberg och Torben Mogensen lämnar styrelsen på egen begäran. Därefter är Niclas Holmgren ensam kvar i styrelsen.

Även bolagets VD Paul de Potocki säger upp sig, men kvarstår tills vidare som VD, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Samtliga avgår för att de har en annan uppfattning än den nya styrelseledamoten, tillika bolagets största aktieägare, Niclas Holmgren, vad gäller utsikterna att driva verksamheten vidare.

Niclas Holmgren har tidigare kritiserat ordförande Anna Ljung både på twitter och i media, efter att styrelsen gått ut med en önskan om fusion eller omvänt förvärv.

”Det var en het debatt, VD och ordförande röstade mot mig, men Linc och Karl Tobieson röstade för mitt förslag. Det visar att Linc står bakom mig och anser det jag vill och tänker är rimligt”, säger han om dagens inval i styrelsen till Afv.

”Jag kommer fokusera på att se till att få ut bolagets fulla potential och det finns ett värde bortom bolagets kassa. Det är en mycket enkel produkt och jag är säker på att vi kommer hitta en lösning”, säger den nyvalde styrelseledamoten som just nu är ensam herre på styrelsetäppan.

”Men det är bara tillfälligt, det kommer förordnanden”, säger Niclas Holmgren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.