Oscar Engelbert stäms på 100 miljoner

Oscar Engelbert, som grundat och varit vd för bostadsutvecklaren Oscar Properties, stäms på 100 miljoner kronor, rapporterar Expressen.
Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert
Oscar Properties grundare Oscar Engelbert Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

”Det här ett försök att svärta ned Oscar”, säger advokat Filip Rydin till Expressen.

Det är Peter Erikssons Fastighets AB, Pefab, och dess VD Peter Eriksson som står bakom stämningen. Konflikten gäller en tidigare affär där bolaget sålde fem kommersiella fastigheter i Västberga/Älvsjö för 745 miljoner kronor till Oscar Properties. Tillträde var den sista april 2021.

Affären byggde på att Pefab lånade ut 100 miljoner kronor mot borgen, ett kapital som man nu anser att man förlorat genom avtalsbrott.

Oscar Engelberts ombud anser att stämningen är fullständigt befängd och att processen kommer att utvisa att han är oskyldig.

Flera i Engelberts närhet uppger till tidningen att det i själva verket är Oscar Properties Holding som blivit lidande.

”De (Pefab) har slutat betala hyror till Oscar Properties. Det rör sig om mer än 25 miljoner kronor. Det orsakade att Oscar Properties inte kunde betala räntorna till banken.”

Pefab å sin sida har också hos Stockholms tingsrätt begärt att Oscar Engelberts privata bolag Parkgate AB ska försättas i konkurs.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets