Oscar Engelbert: Tar inte ut lön under 2020

Bostadsutvecklaren Oscar Properties meddelade på onsdagskvällen villkoren för utbyteserbjudandet av bolagets preferensaktier och för den företrädesemission som ska genomföras. Samtidigt uppgav bolaget att dess vd Oscar Engelbert har åtagit sig att arbeta utan lön under hela 2020.
Oscar Engelbert: Tar inte ut lön under 2020 - oscar-properties-oscar-engelbert-700_binary_6961074.jpg

Företrädesemissionen i Oscar Properties ger stamaktieägare rätt att teckna fem nya stamaktier per en befintlig stamaktie för en teckningskurs om 1:49 kronor per aktie. Det kan jämföras med onsdagens stängningskurs på 6:16 kronor.

Oscar Engelberts bolag Parkgate har åtagit sig att teckna stamaktier för drygt 25 miljoner kronor. Därutöver har investerare som bland annat Erik Paulssons bolag Backahill, Mats Gabrielsson och Kvalitena åtagit sig att teckna stamaktier för drygt 65 miljoner kronor. De totala teckningsåtagandena motsvarar cirka 36 procent av företrädesemissionen.

Aktieägare som representerar cirka 34 procent av aktierna och cirka 36 procent av rösterna har åtagit sig att rösta för företrädesemissionen.

Bolaget erbjuder vidare 25 nya stamaktier för varje preferensaktie som återköps respektive 50 nya stamaktier för varje preferensaktie av serie B som återköps. Utbyteserbjudandet är frivilligt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco