Oscar Properties har misslyckats att få acceptans för förändrade villkor kring obligationslån

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har misslyckats att få acceptans för förändrade villkor kring obligationslånet på 710 miljoner kronor som bolaget gav ut den 14 oktober. Det rapporterar Realtid.
Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert
Oscar Properties grundare Oscar Engelbert Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT
Obligationslånet ska finansiera halva köpet av fastighetsportfölj från SBB. SBB och Oscar Properties vill ändra till att SBB har rätten att köpa samtliga utestående obligationer om någon obligationsägare skulle påkalla sin säljoption.

Oscar Engelbert konstaterar för tidningen att man inte har uppnått minst 50 procent i acceptansgrad bland obligationsägarna. Ett andra skriftligt förfarande ska inledas i närtid.

Realtid skriver att det är högst ovanligt att utställaren av en obligation vill ändra villkoren mindre än en vecka efter betalningsdatum. Frågor kring detta har inte besvarats av bolaget.

Information finns tillgänglig på Valerums hemsida, det dotterbolag som tog upp lånet, men har inte lagts ut på Oscar Properties hemsida.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.