Lamborghinis hybrid redan slutsåld – ”otrolig efterfrågan”

Lyxbilstillverkaren Lamborghini har upplevt en ”otrolig efterfrågan" på sin första hybrid Revuelto, enligt VD Stephan Winkelmann.
Lamborghinis hybrid redan slutsåld – ”otrolig efterfrågan” - Lamborghini
Lamborghini Revuelto

Bilen lanserades förra månaden till ett pris av 600 000 dollar, motsvarande 6,2 miljoner kronor, och är redan slutsåld. Det indikerar att förmögna köpare är villiga att spendera, uppger Winkelmann för CNBC.

”Våra kunders motståndskraft mot allt som har hänt under de senaste 24 månaderna är otrolig. Vi ser ingen avmattning i orderingången för att köpa bilar som våra”, säger han.

Revuelto har 1 001 hästkrafter och klarar av att accelerera till 100 kilometer i timmen på 2,5 sekunder. Topphastigheten ligger på nära 440 kilometer i timmen.

I intervjun sade Winkelmann också att bolaget kan matcha eller överträffa fjolårets produktionsrekord på 9 233 enheter, om orderingången fortsätter på samma nivå som under första kvartalet 2023.

Lamborghini ingår i Volkswagen-koncernen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets