Ovzon erhåller order från det amerikanska försvaret

Teknikbolaget Ovzon har erhållit en order från det amerikanska försvaret värd 2 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.
Ovzon
Ovzons mobila satellittjänst ger användare tillgång till riktiga bredbandsdatahastigheter i trakter med dålig tillgång på infrastruktur. Tjänsten är upp till 80 gånger snabbare än konkurrenter tack vare portabla, lättanvända terminaler med mycket stor länktillgänglighet, enligt Ovzon. När väl bolaget skjutit upp sin egna satellit kan en ännu bättre produkt erbjudas är tanken.
Beställningen rör terminaler, vilka kommer att användas som en del av Ovzons satellittjänster.

”Vi är mycket nöjda med denna betydande order från vår viktiga kund, U.S. DoD. Ordern bekräftar hur relevant vår teknologi och lanseringen av vår satellit, Ovzon 3, är för det amerikanska försvaret. Vi vet att Ovzon’s högpresterande nätverk med global räckvidd är en viktig faktor för amerikanska försvaret så de kan utföra sina kritiska uppdrag”, säger Per Norén, VD för Ovzon, i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.