OX2 säljer andel i finska vindkraftsprojekt till Ingka

Vindkraftsbolaget OX2 har ingått avtal om att sälja 49% i sina tre havsbaserade vindkraftsprojekt i Finland. Affären väntas påverka resultatet positivt under innevarande år med cirka 300 miljoner kronor.
OX2 säljer andel i finska vindkraftsprojekt till Ingka - OX2 Finland
Foto: OX2

Den potentiella totala installerade kapaciteten uppgår till cirka 6 000 MW. Parkerna skall kunna svara för en dryg tredjedel av Finlands totala konsumtion av el 2022.

De tre projekten är Halla, Laine och Tyrsky och de ligger i Bottniska viken i finsk ekonomisk zon. Halla och Laine är bland de havsbaserade projekt i Finland som kommit längst i utvecklingsfasen och har potential att vara i drift i slutet av detta årtionde.

Transaktionen är föremål för sedvanlig konkurrensprövning och förväntas slutföras inom två månader.

Det är inte första gången parterna genomför affärer ihop. Ingka Investments förvärvade förra året 49% av tre havsbaserade vindkraftsprojekt i Sverige.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets