Oxford Economics: Vändningen kan vara endast veckor bort

Om banan för nya dödsfall till följd av covid-19 i Europa och USA följer de trender som har observerats i Asien kan läget förbättras inom några veckor snarare än månader, vilket talar för en kraftfull återhämtning.

Det säger Tamara Basic Vasiljev, seniorekonom vid Oxford Economics på onsdagen, enligt Dow Jones.

“Antalet coronavirusfall fortsätter att stiga kraftigt i västliga ekonomier, men dynamiken för dödsfall på grund av covid-19 i väst liknar mönstret vi har sett i Asien, vilket talar för en vändning”, säger hon.

Tamara Basic Vasiljev räknar med att aktiviteten kommer att falla kraftigt i början av andra kvartalet men bortom den korta sikten kan den globala tillväxten återhämta sig snabbt, vilket den senaste uppgången i Kinas industri-PMI visar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.