Pandoras resultat slår förväntningarna – rekordhög omsättning

Danska smyckesbolaget Pandora har uppnått rekordhöga intäkter i det fjärde kvartalet som kom in högre än bolagets egna förväntade guidning. Det framgår av en finansiell uppdatering med preliminära siffror.
Pandora
Foto: Pandora
Pandoras organiska tillväxt för helåret uppgick till 23%, mot guidningen på 18-20%. Rörelsemarginalen landade på 25%, mot väntade 24-24,5%.

Omsättningen i fjärde kvartalet växte 10% till 9,0 miljarder danska kronor, med ett rörelseresultat på 2,7 miljarder danska kronor. För helåret blev omsättningen 23,4 miljarder med ett rörelseresultat på 5,8 miljarder.

I det fjärde kvartalets resultat ingår cirka 100 miljoner danska kronor i kostnader som bland annat hänförs till tillfälliga nedskrivningar.

Enbart ett lågt antal av Pandoras butiker har varit nedstängda till följd av coronapandemin. I Kina märktes en negativ påverkan från samhällsrestriktionerna.

Pandora släpper sin fullständiga rapport för det fjärde kvartalet den 9 februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco