Pareto: Cellavisions vd-avhopp inte skäl för oro

Att Zlatko Rihter lämnar som vd på Cellavision för samma roll på Mölnlycke Health Care borde inte vara skäl till någon oro, skriver Pareto Securities i en kommentar.
Pareto: Cellavisions vd-avhopp inte skäl för oro - zlatko-900
Zlatko Rihter.
Analyshuset skriver att medan Rihter har gjort ett fenomenalt jobb med ökad omsättning sedan han tillträde 2015 har Cellavision en bra organisationsstruktur på plats som inte borde påverkas för mycket av ett vd-avhopp.

”Det viktigaste är att bolagets system för digital blodanalys och andra kroppsvätskor är fortsatt unik med höga inträdesbarriärer för konkurrenter och en marknadspenetration på bara 21 procent antyder att den långsiktiga potentialen är fortsatt intakt”, skriver Pareto.

Pareto upprepar köp med riktkursen 345 kronor på Cellavision. Aktien tappar två procent till 284,20 kronor på fredagsmorgonen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.