Pareto: Därför är ljudboksbolaget köpvärt

Ljudboksföretaget Storytels nya finansiering, på ytterligare omkring 300 miljoner kronor, borde räcka till dess att bolaget når lönsamhet på ebitda-nivå. Den bedömningen gör Pareto Securities i en kommentar efter att Storytel informerat om de nya låneavtalen med Swedbank.

“Vi tror att bolaget nu är fullt finansierat för att nå ebitda-lönsamhet, vilket borde ha en positiv effekt på riskpremien som tilldelats bolaget”, skriver Pareto Securities i en analys där rekommendationen köp upprepas för aktien med en riktkurs på 175 kronor.

Det nya låneavtalet med Swedbank innebär att Storytel utökar sina befintliga långfristiga lån till totalt 500 miljoner kronor och tar bort den årliga amorteringen om idag cirka 30 miljoner kronor. Avtalet sträcker sig över tre år.

“Refinansieringen stärker Storytels finansiella ställning och skapar en robust bas för fortsatta offensiva investeringar i digitaliseringen av bokmarknaden samt för att fortsätta bolagets strategiska expansionsresa”, skrev ljudboksbolaget i ett pressmeddelande.

Vid halvårsskiftet hade Storytel en kassa på 390 miljoner kronor.

Vid 10.05-tiden på onsdagen hade Storytel-aktien stigit med 1,9 procent till 116 kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.