Pareto: Denna aktie kan rusa med 40 procent

Pareto Securities bedömer att medicinteknikbolaget Irras aktie bör avancera med 30 till 40 procent efter torsdagskvällens besked om en CE-märkning för Irraflow, ett besked som ger klartecken för försäljning i Europa.
Pareto: Denna aktie kan rusa med 40 procent - raket-aktier-700-170309_binary_6831148.jpg

Det framgår av en analyskommentar daterad den 20 december.

Godkännandet för Irraflow har dragit ut på tiden då Irras tidigare tvingades byta certifieringsbolag från ett brittiskt bolag till ett franskt. Hösten 2018 var beskedet att CE-processen skulle vara avslutad vid årsskiftet 2018/2019.

Irraflow är en plattformsteknik som möjliggör intrakraniell vätskehantering och övervakning av intrakraniellt tryck. Produkten används för dränering av vätska i samband med hjärnblödningar och fick under juli 2018 ett FDA-godkännande. Under andra kvartalet 2019 redovisade Irras sin första försäljning i USA.

Pareto bedömer att investerarna efter Europagodkännandet kommer att vända sina blickar mot kommersialiseringen i USA som väntas bli den viktigaste värdedrivaren för bolaget under kommande år. Vid 2021 spår Pareto att USA svarar för 65 procent av bolagets totala försäljning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.