Pareto tror på stark rapport från Getinge

Medicinteknikbolaget Getinges rapport för det tredje kvartalet bedöms bli ännu en enastående prestation enligt Pareto Securities analytiker. Kvartalet tros få en skjuts av massiva beställningar av respiratorer och annan intensivvårdsutrustning för behandling av coronapatienter.
Pareto tror på stark rapport från Getinge - getinge-700_binary_6976049.jpg
Pareto tillägger att bolagets omvändningsarbete fortsatt vilket har indikerats genom den goda kostnadskontrollen och bibehållna marginaler.

De har även övertygelsen om att bolaget kommer ur coronakrisen som ett starkare bolag.

En sak som de även lyfter är att fastän respiratorförsäljningen, som gett försäljningen en skjuts, kommer att gå ner så kommer respiratorerna behöva service och reservdelar med mera. Det kan ge intäkter i flera år framåt.

Pareto avslutar med att höja riktkursen till 275 kronor från tidigare 215 kronor per aktie på grund av rabatt mot liknande konkurrenter, möjligheter till multipelexpansion samt förändringar i prognoserna. Köprekommendationen upprepas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets