Paxmans rörelseförlust ökade

Medicinteknikbolaget Paxman redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.
Paxmans rörelseförlust ökade - Paxman
Foto: Paxman
Omsättningen steg till 27,9 miljoner kronor (20,9).

Ebitda-resultatet blev -2,9 miljoner kronor (0,4).

Rörelseresultatet blev -6,9 miljoner kronor (-2,4).

Resultatet efter skatt blev -6,2 miljoner kronor (-0,7) och resultat per aktie hamnade på -0,33 kronor (-0,04).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -3,4 miljoner kronor (-4,5).

Likvida medel uppgick till 62,0 miljoner kronor (39,7).

“Året har börjat starkt för Paxman, och inte bara när det gäller intäkter och orderbok, utan även avseende våra övriga aktiviteter såsom introduktion av nya medlemmar i vårt växande team, utvecklingen av vår nya affärsmodell i USA, nya marknader samt framsteg inom vår starka forsknings- och utvecklingspipeline. Vi började året med en stark orderbok men på grund av förseningar i leveranskedjan och personalproblem relaterade till pandemin kunde vi inte leverera dessa beställningar i den takt vi hoppats, vilket var en besvikelse. Vårt produktions- och lagerteam har samtidigt fortsatt att visa imponerande insatser i arbetet med att säkerställa högsta möjliga kontinuitet under perioden”, säger VD Richard Paxman i rapporten.

Han säger också:

“När vi nu inlett Q2 2022 har vi en ännu starkare orderbok om 162 system exklusive USA, vilket kan jämföras med 115 system i slutet av Q4 2021. För USA uppgår orderboken till 53 system till 28 nya platser. Vi upplever fortfarande vissa förseningar och högre kostnader som en följd av både pandemin och situationen i Ukraina, men vi hanterar dessa på ett effektivt sätt. Vi märker även av en viss negativ marginalpåverkan, som dock är hanterbar”.

Paxman, Mkr Q1-2022 Q1-2021
Nettoomsättning 27,9 20,9
EBITDA -2,9 0,4
EBITDA-marginal 1,9%
Rörelseresultat -6,9 -2,4
Nettoresultat -6,2 -0,7
Resultat per aktie, kronor -0,33 -0,04
Kassaflöde från löpande verksamhet -3,4 -4,5
Likvida medel 62,0 39,7
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.