Pensers favorit i bettingsektorn

År 2019 väntas bli ett osäkert år för bettingbolagen efter den svenska omregleringen av spelmarknaden. Det skriver Penser i en sektoranalys där de pekar ut Kindred som favoritaktien i sektorn. 

“Osäkerheten och det beräknade fallet i GGR på den svenska spelmarknaden gör att vi är avvaktande till de svenska operatörerna undantaget Kindred”, skriver Penser i analysen och påpekar att bolaget har lägst exponering i Sverige av de noterade bolagen. 

Evolution Gaming är Pensers “top-pick” i sektorn. Bolaget har en hög skalbarhet och en monopolliknande ställning inom den starkast växande nischen inom i-gaming. 

“Mot bakgrund av bolagets historiskt stökiga rapporter ser vi läge för vinsthemtagning inför rapporten”, skriver Penser om Evolution-aktien.

Vad gäller Catena Media väljer Penser att justera ned sina estimat och riktkursen inför rapporten.

“Anledningen till nedjusteringen är den observerade nedgången på den svenska marknaden”, skriver Penser och skriver att bolaget förblir intressant på grund av den potentiella USA-exponeringen. 

Aspire Global har ett oförändrat läge sedan fjärde kvartalet och Penser ser fortfarande förvärv och en multipeluppvärdering som triggers i aktien.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här