Pexips omsättning lägre än väntad 

Teknikbolaget Pexip redovisar lägre omsättning än väntat i det andra kvartalet, samtidigt som ebitda-förlusten blev mindre än vad analytikerna räknat med.
Pexips omsättning lägre än väntad  - pexip bild

Omsättningen steg 8,6 procent till 177,1 miljoner norska kronor (163,1). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 182,7.

De årligen återkommande intäkterna, ARR, ökade med 41 procent till 92,7 miljoner dollar (65,8).

Ebitda-resultat blev -40,6 miljoner norska kronor (-5,9), väntat -61,5.

Rörelseresultatet blev -58,8 miljoner norska kronor (-16,9).

Resultatet före skatt var -56,6 miljoner norska kronor (-78,5).

Resultatet efter skatt blev -36,8 miljoner norska kronor (-63,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,35 norska kronor (-0,68).

Under kvartalet ingick Pexip nya kundavtal med bland annat den amerikanska chippjätten Nvidia, samt med Storbritanniens utrikesdepartement.

Pexips VD Odd Sverre Østlie skriver i en kommentar att kunder under kvartalet senarelagt sina slutgiltiga köpbeslut med Pexip till följd av en osäkerhet om när arbetet på kontor återgår till det normala. Men trots den osäkerheten uppges marknadens underliggande momentum fortsatt vara stabilt.

”Det underliggande momentumet i marknaden är fortsatt stabilt. Vi ser signifikant efterfrågan och en stark försäljningspipeline under det andra halvåret 2021”, uppger Odd Sverre Østlie

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco