Philips rasar efter FDA-besök – har pratat om återkallelser

Nederländska hälsoteknikbolaget Philips rasar på börsen under måndagen efter att amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA besökt en av dess fabriker.
Philips
Philips. Foto: AP Photo/Peter Dejong
FDA:s närvaro resulterade i att bolaget beordrades att genomföra fler tester på den skumplast som förekommer i bolagets återkallade ventilatorer. Detta efter att man funnit fler brister vid fabriken.

Myndigheten sade också att företaget inte tillräckligt hade demonstrerat att andra enheter som innehåller skumplasten inte borde återkallas. FDA antyder alltså att bolagets designändringar inte ska vara tillräckliga.

Skumplasten som ingår i maskinerna har visat sig kunna vara giftig om den bryts ned.

Philips har sagt att man samarbetar fullt ut med FDA för att klargöra och följa upp inspektionsupptäckterna och de senaste kraven relaterat till testerna.

Aktien är ned 9% på Amsterdambörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.