Pimco undersöks av SEC

Fondbolaget Pimco meddelade under måndagen att det kommer att undersökas av amerikanska finansinspektionen Securities and Exchange Commission. Det framgår av ett pressmeddelande.

Misstankarna mot Pimco grundar sig i redovisningen av värdet av de mindre tillgångarna som ingått i bolagets Total Active Return ETF. Detta gäller för en period om cirka fyra månader i samband med att fonden lanserades under 2012.

Fonden hade i samband med måndagens stängning ett marknadsvärde om 2,5 miljarder dollar.

I en kommentar välkomnar Pimco undersökningen och ser att det erbjuder ett tillfälle att visa upp vad de anser ha varit korrekt handlande.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.