Platzer-projekt kan gå vidare – Mark- och miljödomstolen avslår överklagandena av detaljplanen

Mark- och miljödomstolen avslår överklagandena av detaljplanen för Södra Änggården i Göteborg. Byggnationen av 1 900 bostäder, skolor och parker kan därmed påbörjas i år. Det skriver fastighetsbolaget Platzer i ett pressmeddelande.
Platzer-projekt kan gå vidare – Mark- och miljödomstolen avslår överklagandena av detaljplanen - lagbok-900
Foto: Pontus Lundahl/TT
Den 12 januari meddelade mark- och miljödomstolen att de avslår överklagandena av detaljplanen för Södra Änggården. Detaljplanen för omvandlingen av Högsbo industriområde till Södra Änggården antogs av kommunfullmäktige i april förra året och överklagades därefter.

Domen från mark- och miljödomstolen innebär att det kan byggas 1 900 bostäder blandat med verksamheter, 16 förskoleavdelningar, två parker samt en skola. Förutsatt att beslutet inte överklagas, vinner det laga kraft och byggnationen av bostäder, skolor och parker kan påbörjas under 2021.

Platzer tecknade 2017 och 2018 avtal med Bonava, Peab Bostad, Magnus Månsson Fastigheter, Hökerum Bygg och Skanska Nya Hem om merparten av de bostadsbyggrätter som planeras i Södra Änggården. Avtalen villkoras av att detaljplanen vinner laga kraft.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.