Polisen med flera genomför arbetsplatsinspektion hos Northvolt

Under torsdagen pågår en större polisinsats vid svenska batteritillverkaren Northvolt i Skellefteå, rapporterar P4 Västerbotten.
Northvolts anläggning i Skellefteå, Northvolt Ett, startade med en planerad kapacitet på 16 GWh men är nu uppe i 60 GWh. Det kan jämföras med världens största batterifabrik som Tesla nu bygger i Berlin med en produktionskapacitet på 100 GWh.
Polisen var tidigt under morgonen på plats för att göra en arbetsplatsinspektion tillsammans med Skatteverket, Arbetsmiljöverket och Jämställdhetsmyndigheten.

”Det handlar om att stoppa fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet, och så får vi se vad som kommer ut av den här inspektionen”, säger Åsa Mjörndal, presstalesperson polisen i Västerbotten till P4.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.