Positiv öppning väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda något högre i onsdagens handel efter att fredagens och måndagens rally kom av sig i går.

Europaterminerna pekar högre nu på morgonen efter att börserna i New York stängde klart högre under gårdagen. Kurserna fick sig också ett extra lyft efter stängningen i Europa. USA-terminerna backar dock något nu på morgonen och i Asien var det mestadels en negativ dag på börserna.

De så viktiga oljepriserna är något lägre nu på morgonen efter den senaste tidens prissvängningar.

Värmeteknikbolaget Nibe Industrier redovisade resultat och intäkter som båda var bättre än väntat enligt SIX/Inquiry Financial. Utdelningen föreslås också höjas mer än väntat.

Mekonomens resultat blev i stället sämre än väntat. Engångskostnader tyngde tillsammans med MECA:s exportaffär till Danmark. Utdelningen för helåret föreslås bli oförändrad: här väntades en höjning.

Även läkemedelsbolaget Moberg Pharma missade på resultatet, men försäljningen kom in i linje med förväntningarna.

Ratos resultat tungdes av stora nedskrivningar: -480 miljoner i Euromaint och -85 miljoner i AH Industries.

Fastighetsbolaget Kungsleden rapporterade också under morgonen och passade sedan på att meddela nya finansiella mål som ska gälla till 2020.

Bioinvent meddelade under gårdagskvällen en riktad nyemission om 234 miljoner kronor och rapporterade fortsatta förluster nu på morgonen.

Biometribolagen Fingerprint och Precise har ingått ett licensavtal där Precise även ska förse Fingerprints produkter för smarta kort med mjukvara.

Andra rapportörer under morgonen och senare under dagen är bland annat Beijer Alma, Camurus, CLX, Doro, Multiq, Net Insight, NGS, Seamless, Sintercast, Traction, VBG och Vitec.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco