Positiv öppning väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen vänta inleda torsdagen stigande med stöd av uppgångar i omvärlden.

De amerikanska börsindexen steg ytterligare under onsdagskvällen och var upp 0,2 till 0,5 procent jämfört med nivåerna när den svenska börsen stängde. I Asien är indexpilarna upp på de flesta marknaderna, bland andra var Nikkei upp 2,1 procent.

På terminsmarknaden signaleras för uppgångar i Frankfurt, London och Paris. Och inför amerikanska börsöppningen indikerar terminerna uppgångar med cirka 0,2 procent.

Börssentimentet får i dag lyft av inköpschefsstatistik från Kina där HSBC:s siffror som visade uppgång till 49,7 i maj från 48,1 i april.

Även det japanska inköpschefsindexet steg i maj, upp till 49,7 från 48,1 månaden innan. Senare i dag väntas inköpschefsindex från Europa och USA.

Federal Reserves protokoll, från mötet 29-30 april, visade inga större förändringar av det ekonomiska läget. Federal Reserve håller fast vid tron att tillväxten kommer att förbättras. De flesta ledamöterna räknar också med att inflationen stiger till 2 procent inom ett par år.

På rekommendationsfronten noteras i dag att Nordea dragit ned rekommendationen på Handelsbanken till sälj från behåll. Nordea har också sänkt Swedbank till sälj från behåll, samt SEB till behåll från köp.

Goldman Sachs har höjt rekommendationen på SSAB till conviction buy från neutral.

Dagens Industri skriver positivt om Securitas i en genomgång av säkerhetsbolagen.

Under morgonen har flera strörapporter trillat in, bland andra från Opus och Proffice.

Kinnevik kan tilldra sig intresse i dag med tanke att bolaget anordnar kapitalmarknadspresentationer om Rocket Internet och utvalda e-handelsbolag, bland andra Zalando.

På dagens agenda har vi också att se fram emot amerikansk veckostatistik över arbetssökande och försäljning av befintliga hus.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.