Powercell rasar efter tweet

Aktien i bränslecellsbolaget Powercell, som är listat på First North, handlas ned cirka 10 procent på onsdagen.

Nedgången kommer efter att den amerikanska lastbilstillverkaren Nikola Motors på social medier gått ut med att bolaget berätta om en egen, ”vår”, bränslestack. Det framgår inte av tweeten om den är helt egenutvecklad eller om något annat bolag är inblandat.

Powercell har inte fått någon information från Nikola om att det amerikanska bolaget skulle vara på väg att utveckla egna bränslestackar.

Det säger bränslecellsbolagets ir-chef Mårten Wikforss till Nyhetsbyrån Direkt.

”Vad som sägs på twitter är svårt att säga något om”, konstaterar Mårten Wikforss och fortsätter:

”Vad vi vet av substans är att Nikola valde Bosch för att leverera bränslesystem och sedan valde de Powercell som primär stackleverantör. De system som Bosch har levererat tillsammans med Powercell har testats och fungerat väl. Något mer än så kan vi inte säga i nuläget.”

Det var i november 2017 som det blev känt att Powercell utsetts till så kallad primär leverantör av bränslecellsstackar till amerikanska Nikola Motors testfordon under förproduktionsfasen. Sedan dess har väldigt lite blivit känt angående de finansiella detaljerna i affären.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.