Privatinvesterare tror börsen bottnar under 2023

Privatinvesterare har inte skrämts bort av börsnedgången i år. Under nästa år planerar de flesta enskilda investerarna att investera samma belopp eller mer trots de ökade levnadskostnaderna. Det visar en ny undersökning från Finimize.
Privatinvesterare tror börsen bottnar under 2023 - Microsofts Steady Resilience
72% av privatinvesterarna planerar att satsa på enskilda aktier nästa år, varav 64% föredrar teknikbolag som Apple, Microsoft, Google och Meta.

Endast 1% av privatinvesterarna säger att de planerar att sälja av sina investeringar under det nya året medan 65% kommer att fortsätta investera och 29% planerar att utöka sina portföljer.

”Dessa uppgifter är ett bevis på att även i den nuvarande marknadsmiljön ser majoriteten volatiliteten helt enkelt som en del av den ekonomiska cykeln tack vare tillgång till information och växande erfarenhet av investeringar”, säger Max Rofagha, vd för Finimize, i ett pressmeddelande.

”Dessutom är det tydligt att berättelsen om privatinvesterare håller på att förändras. Tidigare har det till exempel varit fokus på hur en liten population av daytraders beter sig.”

Undersökningen av över 2 000 privatinvesterare i Europa, Asien och USA visade att över 80% av privatinvesterarna tror att det värsta av börsnedgången kommer att vara över inom sex månader.

Vidare visar undersökningen att 72% av handlarna planerar att satsa på enskilda aktier nästa år, varav 64% föredrar stora teknikbolag som Apple, Microsoft, Google och Meta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG