Professorer stämmer ECB

En grupp professorer och entreprenörer i Tyskland har lämnat in en stämning mot Europeiska centralbanken.

Ärendet handlar om huruvida ECB har överträtt sitt mandat genom de omfattande köpen av statsobligationer och företagsobligationer.

Det rapporterar den tyska tidningen Welt am Sonntag enligt Dow Jones Newswires.

ECB har inte velat kommentera artikeln.

Enligt de som står bakom stämningsärendet är ECB:s nuvarande penningpolitik varken nödvändig eller lämplig, samtidigt som den innebär stora risker för tyska skattebetalare.

I Tyskland förekommer ofta kritik mot att det mycket låga ränteläget innebär låg avkastning för sparare.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour