Q-linea minskade förlusten något

Diagnostikbolaget Q-linea redovisar en minskad förlust i det fjärde kvartalet jämfört med året innan. Bolaget hade denna gång även en omsättning vilket inte var fallet under jämförelseperioden.
Q-linea minskade förlusten något - analys rapport 1200
Genrebild. Foto: Unsplash
Omsättningen uppgick till 3,9 miljoner kronor (0,0).

Rörelseresultatet blev -51,6 miljoner kronor (-57,1).

Resultatet efter skatt blev -51,0 miljoner kronor (-56,6), och per aktie -1,75 kronor (-2,10).

Ingen utdelning föreslås (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -90,9 miljoner kronor (-76,7).

Q-linea har under fjärde kvartalet bockat av en milstolpe genom att ha undertecknat det första kommersiella utvärderingsavtalet för ASTar. Man har även sett partnern Thermo Fisher Scientific fortsätta med lanseringen av ASTar i Europa samt börjat på egen hand sälja ASTar i Sverige. Enligt VD Jonas Jarvius har utvärderingen av ASTar hos en första potentiell kund i Sverige under perioden gett mycket gott resultat.

Vidare i USA har den registreringsgrundande kliniska studien för ASTar gått in i sin sista prospektiva del under december.

”Totalt kommer cirka 450 patientprover att analyseras på tre amerikanska sjukhus där ASTar har installerats. Vi beräknar att studien kan avslutas i början av 2022 och att vi därmed kan förbereda inlämningen av vår marknadsansökan till det amerikanska läkemedelsverket (FDA)”, säger Jarvius.

Q-linea, Mkr Q4-2021 Q4-2020
Nettoomsättning 3,9 0,0
Rörelseresultat -51,6 -57,1
Nettoresultat -51,0 -56,6
Resultat per aktie, kronor -1,75 -2,10
Kassaflöde från löpande verksamhet -90,9 -76,7
Utdelning per aktie, kronor 0 0
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.