Qatar-shejk höjer bud på Manchester United

Qatar-shejken Jassim Bin Hamad al Thani har lagt ett höjt fjärde bud på fotbollsklubben Manchester United, skriver Sky News.
Manchester United.
Manchester United. Foto: Gareth Copley/Pool via AP

Det förnyade budet uppges ligga runt 5 miljarder pund, vilket fortsatt är lägre än ägarfamiljen Glazers värdering på 6 miljarder pund, noterar nyhetskanalen.

Den tredje och sista budrundan avslutades den 28 april, men efter förra veckans rapporter om ett reviderat bud från Sir Jim Ratcliffe och Ineos, har Sheikh Jassim agerat igen.

Sheikh Jassim anser att hans bud är mycket konkurrenskraftigt och ger Manchester United stora fördelar, bland annat genom att han får bort klubbens skulder om nästan 1 miljard pund samt en separat fond för att sanera Old Trafford, det omgivande området och klubbens träningsanläggning Carrington.

Ineos värderar United till ett högre pris än Sheikh Jassim bud – men det är inte för hela klubben och skulle ge Glazers möjlighet att behålla 20% andel.

Manchester United-aktien handlas upp drygt 8% i den amerikanska förhandeln. Gårdagens stängningskurs motsvarade ett börsvärde på 2,5 miljarder pund.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets