Rapporterna som kan överraska under onsdagen

Den sista onsdagen i oktober bjuder på flera rapporter från Stockholmsbörsens giganter. Men Affärsvärlden har hittat fyra mindre bolag som kan överraska.
Rapporterna som kan överraska under onsdagen - rapport-penna-glasogon-700_binary_6879127.jpg

Klockan åtta får vi veta hur det tredje kvartalet har sett ut för bygghissbolaget Alimak. I analytikernas fokus är huruvida den lönsamma eftermarknaden står sig.

”Man vill gärna se att marginalerna fortsätter vara höga, och att det växer”, säger Jon Hyltner, analytiker vid Handelsbanken Capital Markets, till Nyhetsbyrån Direkt.

Han menar att det är just eftermarknadsdelen och byggutrustningsdivisionen som har gjort att bolagets rapporter uppvisat styrka de senaste kvartalen, trots en svag industridivision. Alimak säljer dels bygghissar, dels hissar till oljeplattformar.

I slutet av förra året rådde Affärsvärlden att köpa aktien. Riktkurs sattes till 159 kronor, motiverat av goda tillväxtförutsättningar.

”Köparna är prisokänsliga eftersom hissarna representerar en mycket liten andel av det totala konstruktionsvärdet. Lägg sedan till de stabila servicekontrakten – hissar ska inspekteras en gång om året- och det räcker för att Affärsvärlden ska sätta köp”, löd analysen då.

Aktien har mycket riktigt stigit det senaste året, och är nu uppe och nosar på Affärsvärldens målkurs. Alimak-aktien handlas under tisdagen för 146 kronor.

Ytterligare ett mid cap-bolag som rapporterar klockan åtta är säkerhetsföretaget Gunnebo. Rapporten väntas inte bli en succé då bolaget nyligen vinstvarnade för det tredje kvartalet. Vinstvarningen fick flera analytiker att sänka sina rekommendationer, däribland Affärsvärlden som motiverade en säljrekommendation.

”Säkerhetsföretaget Gunnebo har inte gjort investerare glada på tio år. En färsk vinstvarning är det senaste tecknet på att konglomeratet kan behöva styckas”, löd inledningen på den dystra analysen som publicerades i förra veckans nummer.

Även medicinteknikbolaget Cellavision rapporterar under onsdagsmorgonen. Aktien, som är listad på Stockholmsbörsens small cap-lista, har klassats som en av årets börsraketer. Efter en positiv vinstvarning i våras löd Affärsvärldens analys:

”Cellavision är en höglönsam snabbväxare som rider på strukturella tillväxttrender inom sjukvården. Bolaget har också gynnats av en stark dollar och den heta småbolagstrenden på aktiemarknaden”

Imorgon är det upp till bevis för småbolagsfavoriten. Både Affärsvärlden och Dagens industri har pekat på stor fallhöjd i aktien.

Till eftermiddagen väntas Nolato presentera sin rapport för det tredje kvartalet. Bolaget, som tillverkar polymera produktsystem, är inne i en stark trend med nya volymer inom segmentet e-cigaretter. Den starka utvecklingen fick Affärsvärlden att återigen rekommendera köp i aktien efter halvårsrapporten tidigare i år.

”Nolato är en av Affärs­världens favoritaktier. Vi har stadigt ­rekommenderat aktien, och ­senast skedde det i augusti förra året”, löd analysen från september tidigare i år.

Enligt SME Direkts sammanställning av tre analytiker väntas omsättningen inom affärsområdet Integrated Solutions öka till 558 miljoner kronor (343) tredje kvartalet och ebita-resultatet spås närmare dubblas till 57 miljoner kronor (29).

”Vi tror att vi kommer att få se en del av dessa volymer även under tredje kvartalet, eftersom e-cigaretter normalt har en längre produktlivscykel än mobiltelefoner, som traditionellt är en typisk produkt för divisionen Integrated Solutions”, skriver Handelsbanken i en analys inför rapporten.

 

Onsdagens rapportschema

Bolag Tid
Diös 7.00
Kungsleden 7.00
SEB 7.00
Haldex 7.20
Ahlstrom-Munksjö 7.30
Alfa Laval 7.30
Nordax 7.30
Rezidor 7.30
SSAB 7.30
Victoria Park 7.30
Alimak 8.00
Alligator 8.00
Beijer Electronics 8.00
Biogaia 8.00
Cloetta 8.00
Eniro 8.00
Evolution Gaming 8.00
Gunnebo 8.00
Indutrade 8.00
Lagercrantz 8.00
Probi 8.00
Rejlers 8.00
Sobi 8.00
Cellavision 8.20
Prevas 8.30
Pricer 8.30
Stora Enso 8.30
Kabe 9.30
Knowit 14.00
Nolato 14.30
Havsfrun  
Lundin Mining Efter Torontobörsens stängning)

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco