Remium: Aktien kan stiga 20 procent till

Remium anser att det finns potential kvar i Björn Borg.

Björn Borg har stigit kraftigt sedan rapporten för det fjärde kvartalet, uppgången är 35 procent på 3,5 dagar med dagens uppgång medräknad.

Remium anser att det finns potential kvar i aktien och att de två senaste rapporterna, både bokslutet och Q3-rapporten, indikerar att bolaget är på rätt väg.

”Bägge rapporterna visar på att företaget är på väg tillbaka efter en längre tids ökenvandring där en generös utdelningspolicy har varit en av de få ljuspunkterna. Den nya ledningen har ett uppenbart revanschbehov med en målsättning om att nå en omsättning om 1 miljard kronor år 2019 (för närvarande uppgår den till cirka 540 miljoner kronor), bland annat genom satsningar på sportmode och e-handelskanalen”, skriver Remium i ett marknadsbrev på tisdagen.

Den målsättningen har fått ökad trovärdighet att ”rikliga insiderköp” under det senaste halvåret, skriver Remium.

”Skulle man nå siffror i häraden av den målsättningen utan att tulla på marginalen alltför mycket innebär det en ordentlig uppsida i aktien. Vi anser att åtminstone 40 kronor kan motiveras (+20 procent från dagens kurs) och ytterligare några tior om ledningens mål börjar infrias”, bedömer Remium.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour
Annons från Moberg Pharma