Remium tar bort oljebolag från portfölj

Remium tar ut oljebolaget Africa Oil från sin portfölj. Det framgår av ett marknadsbrev på tisdagen.

“Aktien har som bekant stått högt upp på våra rekommendationslistor under lång tid. Vi tror fortsatt att det finns stora värden i bolagets projektportfölj och vi rankar fortsatt aktien köp med en riktkurs på 88 kronor. Däremot tror vi att riskerna i aktien tillfälligt har ökat inför resultaten från Sala och Shimela borrningarna, där ett negativt utfall enligt vår mening inte är diskonterat”, skriver mäklarfirman.

“Samtidigt har aktien utvecklats mycket bra inför det stundande listbytet från First North till huvudlistan. Sedan vi tog in Africa Oil i portföljen för knappt 1

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.