Resurs genomför nedskrivningar om 48 miljoner kronor

Nischbanken Resurs Holding ska nu genomföra nedskrivningar om 48 miljoner kronor vilket kommer belasta det fjärde kvartalets rörelseresultat men ej påverka likviditeten. Det framgår av ett pressmeddelande.
Resurs genomför nedskrivningar om 48 miljoner kronor - Resurs
Resurs Banks VD Nils Carlsson
Det avser 38 miljoner kronor av aktiverade IT-investeringar och en nedskrivning om 10 miljoner kronor för att onoterat aktieinnehav.

“För att långsiktigt säkerställa en konkurrenskraftig, hållbar och lönsam bank genomför vi nu vår transformationsresa. Vi vill bli en mer datadriven och tech-orienterad finansiell aktör. De åtgärder vi genomför nu skapar förutsättningar för att säkerställa att viktiga affärsdrivande IT-projekt och lösningar kan genomföras de närmaste åren”, säger VD:n Nils Carlsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.