Resurs rörelseresultat tyngs av kreditreservering

Nischbanken Resurs Holding redovisar ökande intäkter under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet minskade däremot och tyngdes av en extra kreditreservering.
Resurs

De totala intäkterna uppgick till 945 miljoner kronor (883).

Räntenettot uppgick till 741 miljoner kronor (715).

Provisionsnettot blev 39 miljoner kronor (40).

Kreditförlusterna uppgick till 210 miljoner kronor (140).

K/I-talet exklusive Insurance sjönk till 39,5 procent (40,7)

Rörelseresultatet blev 364 miljoner kronor (375). och tyngdes av en extra kreditreservering om 35 miljoner kronor, på grund av information bolaget fått genom det norska Gjeldsregistret. Justerat för det skulle rörelseresultatet ha ökat med 7 procent till 399 miljoner kronor.

Nettoresultatet blev 289 miljoner kronor (284).

Resultatet per aktie blev 1,43 kronor (1,42).

Styrelsen föreslår att utdelningen höjs till 2,10 kronor (1,95) per aktie. Bolaget delar numera ut halvårsvis vilket innebär att helårsutdelningen ökar med 8 procent till totalt 3,90 kronor (3,60).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.