Robinhood plockar bort Gamestop, AMC, Blackberry och Nokia – volatil handel i aktierna

Spelåterförsäljaren Gamestop har vänt ned med besked och faller under volatil handel i förhandeln i USA. Det följer på beskedet att nätmäklaren Robinhood plockat bort flera aktier från sin plattform inför börsöppningen, rapporterar bland annat Business Insider.
Robinhood plockar bort Gamestop, AMC, Blackberry och Nokia – volatil handel i aktierna - gamestop-700_binary_6977194.jpg
Mäklarfirman har informerat sina klienter att Gamestop, AMC Entertainment, Blackberry och Nokia tagits bort. Det är dock fortfarande möjligt att sälja en befintlig position men det går inte längre att köpa aktier i de nämnda bolagen.

Åtgärden kommer efter makalösa rusningar i framför allt Gamestop och AMC de senaste dagarna efter att privatinvesterare organiserat sig på Reditt-forum för att trycka upp kurserna.

I skrivande stund noteras Gamestop ner 4%. Även Nokia faller med 8% på Stockholmsbörsen efter tidigare uppgång under dagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets