Rocket Internet-bolag kan noteras i oktober

Matleveransföretaget HelloFresh, som startade i Berlin 2011, uppges vara nära en börsnotering. Det uppger källor till Reuters. Redan i oktober kan en notering bli aktuell till en värdering överstigande en miljard euro.

I maj meddelade företaget att det sålde fyra miljoner måltider per månad. Det är mer än vad bolaget gjorde under hela det första halvåret under förra året, skriver Techcrunch.

Företaget är verksamt i USA, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Australien, Österrike och Belgien.

Hellofresh har tidigare tagit in totalt 193,5 miljoner dollar i riskkapital och har Rocket Internet som sin största ägare. Rocket Internet har i sin tur Kinnevik som betydande aktieägare.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här