Kinnevik-profiler lämnar Rockets styrelse

Rocket Internet skriver i ett pressmeddelande inför årsstämman den 9 juni att man önskar utöka antalet oberoende ledamöter i styrelsen.

För att göra plats för två nya ledamöter kommer Kinneviks vd Lorenzo Grabau och styrelseledamoten Erik Mitteregger att lämna Rockets styrelse, som därmed kommer att sakna representanter från Kinnevik.

Som nya styrelseledamöter föreslås Stefan Krause och Pierre Louette. Krause har varit finanschef för Deutsche Bank och BMW och Louette ingår i ledningen för den franska teleoperatören Orange.

Reuters skriver att bytet av ledamöter har sin grund i meningsskiljaktigheter mellan Rocket och Kinnevik om värderingar av bolagens gemensamma investeringar. Kinnevik ska ha värderat innehav lägre än Rocket vilket pressat Rockets aktiekurs och skapat frågeställningar om innehaven bland analytiker.

En talesperson för Rocket Internet har sagt till Reuters att Kinneviks utträde var ett ömsesidigt beslut samtidigt som andra källor uppgivit att Grabau och Rockets vd Oliver Samwer varit oeniga. En talesperson för Kinnevik nekar till det senare påståendet.

”Detta har ingenting att göra med någon oenighet. Vi fortsätter att arbeta tillsammans, vi tror bara att det är klokare att inte sitta i styrelsen”, sade Kinneviks talesperson.

Kinnevik har en andel på 13,2 procent i Rocket och är medinvesterare i flera av bolagets portföljbolag.

Grabau har tidigare varit ordförande i Rockets styrelse men petades från posten i december 2015. Enligt Manager Magazin var orsaken en maktkamp som uppstod i bolaget samband med noteringsplanerna av Hello Fresh.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco