Roger Akelius om första fastighetsköpet i USA

Fastighetsbolaget Akelius har köpt en fastighet i Brooklyn, New York. ”Det finns anställda på plats och fler hus är på väg in”, skriver Roger Akelius i ett mejl till Affärsvärlden.

Fastigheten består av 41 lägenheter och ligger i Crown Heights. Köpesumman uppgick till 109 miljoner kronor och kommer att uppgraderas till nyskick, enligt ett pressmeddelande.

För Affärsvärlden berättar bolagets grundare Roger Akelius att köpplanerna tog sin början på ett styrelsemöte på Bahamas i november 2014.

– Jag har aldrig ägt skyskrapor i New York. Det är den nya trenden. Ge grabben en miljard dollar för att starta upp, sade Roger Akelius under mötet och syftade på vd Pål Ahlsén.

Enligt Roger Akelius finns det anställda på plats och fler hus är på väg in.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets