Rolls Royce rasar efter sänkt vinstprognos

Rolls Royce sänker utsikterna för 2015 och 2016. Bolaget har sett en försvagning på den marina marknaden vilket medför att vinstprognoserna för innevarande och nästa år skruvas ned. Aktien rasar i London.

2015 väntas vinsten före skatt landa mellan 1.325-1.475 miljoner pund, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Nedrevideringen motsvarar en sänkning med drygt 5 procent, och kommer från den marina verksamheten.

Rolls Royce skruvade redan i februari ned prognoserna för 2015. Intäktsprognosen som då presenterades ligger fast vid 13,4-14,4 miljarder pund för helåret.

För 2016 väntar sig bolaget att justerade priser och en lägre efterfrågan på jetmotorer sänker vinsten med 300 miljoner pund. Ytterligare press kommer också från den svagare marina marknaden. Ett pågående omstruktureringsprogram väntas ge effekt samma år, skriver bolaget.

Aktien rasar 7 procent på Londonbörsen till 796,50 pund. Aktien är ned 25 procent sedan en toppnotering i våras.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets