Rörelsemarginalen sjunker för Zalando

Det tyska nätmodeföretaget Zalando rapporterar preliminära siffror för det andra kvartalet 2015.

Rörelseresultatet (ebit) för det andra kvartalet väntas landa mellan 22-37 miljoner euro (24). Det motsvarar en ebit-marginal på mellan 3-5 procent (6,4). Rörelsemarginalen hämmades av tillfälliga kostnadsökningar, sade bolaget.

Intäkterna ökade till mellan 727 och 738 miljoner euro (546), en total intäktstillväxt om 33-35 procent.

Zalando presenterar sin fullständiga kvartalsrapport för det andra kvartalet den 13 augusti, eventuellt kompletterat med en uppdaterad prognos för helåret 2015.

I samband med siffrorna för det första kvartalet sade Zalando att tillväxten väntas landa i den övre delen, eller över, tidigare prognosintervall om +20 till +25 procent för helåret 2015.

Kinnevik äger 32,0 procent av Zalando, som börsnoterades i Frankfurt i oktober 2014.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.