Ryska Rosneft stämmer tyska staten

Rysslands största oljebolag Rosneft stämmer den tyska regeringen efter att staten tagit kontroll över dess tillgångar i landet, rapporterar Bloomberg News.
Ryska Rosneft stämmer tyska staten - industri Rosneft Germany Russia Economic
Foto: Patrick Pleul/dpa AP

Detta inträffade förra månaden när Scholz-regeringen tog över Rosnefts raffinaderi nära den polska gränsen. Bakgrunden var att man ville skydda och säkra framtida bränsleleveranser från raffinaderiet, som försörjer stora delar av östra Tyskland.

Men enligt Rosneft saknade regeringen rättslig grund för detta enligt gällande lagar. Därutöver anser man att de nya regleringar som tillkommit inte är konstitutionella.

”Rosneft har alltid uppfyllt sitt åtagande i Tyskland och de befintliga kontrakten i god affärspraxis och utan politisk påverkan, trots konflikten i Ukraina dag”, säger bolaget i ett uttalande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets