Så gick Qvibergs aktietips

För exakt ett år sedan arrangerade Affärsvärlden en investerarkväll på ett fullsatt Nalen i Stockholm. Kvällen avslutades med en paneldiskussion om aktier och börsen i Sverige och på emerging markets med ett antal analytiker och fondförvaltare.

Finansmannen Mats Qviberg var kvällens huvudtalare och han lyfte fram modekedjan MQ som enda konkreta köptips. Öresund ägde då 17 procent av aktierna i MQ och var därmed största ägare, vilket bolaget är även idag.

– Alla trodde att jag köpte MQ för att det är mina initialer. Men MQ är lågt värderad på 45 kronor och jag kan tänka mig att öka på den här nivån.

Idag går det köpa MQ-aktien för 35 kronor och utvecklingen blev därmed betydligt sämre än börsen som stigit 4 procent det senaste året. Bäst råd lämnade Affärsvärldens Jonas Elofsson med småbolagsfavoriterna Troax och AQ Group som båda steg cirka 50 procent. Jens Barnevik på Didner & Gerge knep bronsplatsen med norska Storebrand.

I panelen deltog: Christian Brunlid, fondförvaltare, Matthias Gietzelt, ansvarig för marknads- och aktieanalys, Jens Barnevik, förvaltare, Jonas Elofsson, börsreporter och finansmannen Mats Qviberg.

Här är hela listan:

Bolag Kursutv 1 år, % Förvaltare
Troax 52 Jonas Elofsson Affärsvärlden
AQ Group 48 Jonas Elofsson Affärsvärlden
Storebrand 47 Jens Barnevik, förvaltare Didner & Gerge fonder
CellaVision 44 Jonas Elofsson Affärsvärlden
NCC 18 Matthias Gietzelt, ansvarig aktieanalys Söderberg & Partners
Indutrade 13 Matthias Gietzelt, ansvarig aktieanalys Söderberg & Partners
Volvo AB 12 Jens Barnevik, förvaltare Didner & Gerge fonder
Doro 4 Christian Brunlid, förvaltare Handelsbanken fonder
Stockholmsbörsen 4 Index
Evolution Gaming 1 Christian Brunlid, förvaltare Handelsbanken fonder
Invisio 0 Christian Brunlid, förvaltare Handelsbanken fonder
Hexagon -2 Matthias Gietzelt, ansvarig aktieanalys Söderberg & Partners
Zalaris -15 Jens Barnevik, förvaltare Didner & Gerge fonder
MQ -18 Mats Qviberg
     
Källa: Factset.     
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.