Så många miljarder tjänade Bezos på Amazons rapport

Efter den amerikanska börsens stängning blev Amazons vd Jeff Bezos världens rikaste man.
Så många miljarder tjänade Bezos på Amazons rapport - jeff-bezos-affarsvarlden-700_binary_6880321.png

Under torsdagens efterhandel blev Amazon-vd:n Jeff Bezos och Googles medgrundare Larry Page och Sergey Brin tillsammans 70,5 miljarder kronor rikare, tack vare vinsterna som var bättre än väntat för de två internetjättarna Amazon och Alphabet.

Jeff Bezos kassa växte med 51,2 miljarder kronor, vilket sannolikt gör honom till världens rikaste människa. Enligt Bloombergs Billionaires Index, som stänger samtidigt som den amerikanska börsen, värderades Bezos till 684,9 miljarder kronor, ungefär 34 miljarder kronor ifrån Bill Gates förstaplats. Efterhandeln innebär att Amazon-vd:n högst troligt har gått om Bill Gates som världens rikaste man.

Bill Gates äger 1,3 procent av Microsoft, som efter torsdagens börsstängning värderades till 721,8 miljarder kronor. Ägarandelarnas värde ökade med 2,8 miljarder kronor under torsdagseftermiddagen då mjukvaruproducentens vinster toppade analytikernas prognoser.

I takt med att teknikjättarna slår den övriga marknaden klättrar deras ledare på listan över världens rikaste. Sex av namnen på topp tio-listan är grundare av amerikanska it-företag.

Näst på tur är Facebooks vd Mark Zuckerberg, som rankas på femte plats på listan med en förmögenhet på 593,9 miljarder kronor. Hans företag rapporterar 1 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.