Så mycket steg inflationen i USA

 Konsumentpriserna i USA steg 0,3 procent i juli, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 1,8 procent.

Det visar siffror från den amerikanska statistikmyndigheten.

Analytiker hade räknat med att KPI skulle ha stigit 0,3 procent jämfört med månaden före och ha stigit med 1,7 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt Reuters snittprognos.

Kärn-KPI, exklusive livsmedel och energi, steg 0,3 procent i juli, och ökade 2,2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Analytiker hade räknat med kärn-KPI skulle ha stigit 0,2 procent jämfört med månaden före och ha stigit 2,1 procent jämfört med samma månad i fjol.

I juni steg KPI 0,1 procent jämfört med månaden före medan kärn-KPI steg 0,3 procent. Inflationstakten var 1,6 procent för KPI och 2,1 procent för kärn-KPI.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här