Sänkt ersättning för Starbucks vd

Starbucks vd Howard Schultz fick se sin ersättning sänkt till 20,1 miljoner dollar under 2015, enligt inskickade dokument. Det rapporterar Bloomberg.

Kompensationen, som var 1,4 miljoner dollar lägre jämfört med 2014, bestod av en årslön på 1,5 miljoner dollar. Vidare ingick 4 miljoner dollar i kontantbonus och 14,4 miljoner dollar i aktieoptioner och så kallade Restricted Stock Unit, RSU-aktier, det vill säga aktier som man får först efter att ha uppfyllt vissa krav såsom intjäning eller att man stannar på sin tjänst under en viss tid.

För att få lite perspektiv på omfattningen av Schultz ersättning kan man jämföra det med hans favoritdryck, macchiato. För 20,1 miljoner dollar kan Schultz köpa nästan nio miljoner espresso macchiatos, eller 24.400 per dag i ett års tid.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets