SBB fick in 747 miljoner i Amasten-försäljning

SBB sålde sina drygt 89 miljoner aktier i Amasten för 8:35 kronor styck i den försäljning som aviserades tidigare i veckan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

SBB hade på förhand på köpåtagande från flera investerare, däribland Rutger Arnhults M2 Asset Management och Bangt Kjell, och dessa hade förbundit sig att köpa för just 8:35 kronor.

”Då intresset för att förvärva aktier i Amasten var stort, blev de investerare som lämnat förvärvsförbindelser i förväg allokerade färre aktier än de uttryckt intresse för, i syfte att stärka aktieägarbasen och likviditeten i Amasten”, skriver SBB i onsdagskvällens pressmeddelande.

SBB fick in cirka 747 miljoner kronor brutto via försäljningen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.