SCA-konkurrent över förväntan

Amerikanska Procter & Gamble, en konkurrent till SCA, redovisar ett nettoresultat på 1,12 dollar per aktie (0,82) för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Resultatet exklusive engångskostnader uppgick till 1,04 dollar per aktie (0,95). Analytikernas förväntningar låg på 0,98 dollar, enligt Zacks Estimates.

Försäljningen var 16,9 miljarder dollar (18,5). Väntat var 17,0 miljarder dollar.

Bolaget upprepar sin prognos om en organisk försäljningstillväxt på mellan noll till låga ensiffriga procenttal för räkenskapsåret 2015/2016.

Samtidigt spås försäljningen minska med höga ensiffriga tal under 2016, inräknat en negativ valutaeffekt om 7 procentenheter samt negativ påverkan om 2 till 3 procentenheter kopplat till avkonsolideringen i Venezuela och mindre avyttringar.

Bolaget behåller sin prognos för tillväxt i resultat per aktie för kärnverksamheten i fasta valutakurser till medelhöga ensiffriga tal, med en nuvarande utblick på den nedre delen av intervallet.

Vidare spår bolaget att resultat per aktie för kärnverksamheten, inklusive valutaeffekter, har en tillväxt på mellan -3 till -8 för helåret 2016. I fjol var resultatet 3,76 dollar per aktie.

Valutaeffekter spås ha en negativ effekt om 10 procent på resultatet per aktie, motsvarande 0,37 dollar per aktie, för helåret. Tidigare prognos var en valutaeffekt motsvarande 0,26 dollar per aktie.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.