Scandi Standard sänker resultatprognos och höjer intäktsprognos

Kycklingbolaget Scandi Standard har sänkt sina resultatutsikter för 2014 men höjer samtidigt omsättningsprognosen.

Det justerade rörelseresultatet för helåret 2014 förväntas nu bli oförändrat eller lägre än 2013 proforma. Tidigare prognos löd att justerat rörelseresultat för helåret förväntades bli samma eller högre än 2013 proforma, eftersom ytterligare effektiviseringar av produktionen förväntades stödja vinstmarginalerna under andra halvåret 2014.

Nettoomsättningen för helåret 2014 förväntas nu ligga kvar på en oförändrad nivå jämfört med 2013 proforma. De tidigare utsikterna publicerades löd att nettoomsättningen för helåret 2014 förväntas ligga kvar på oförändrad nivå eller bli lägre än 2013 proforma.

”Mot bakgrund av försäljningstillväxten under årets första nio månader har vi höjt utsikterna för nettoomsättningen för helåret, som nu förväntas ligga kvar på en oförändrad nivå jämfört med 2013 proforma. Effekten av det avslutade kontraktet med Ica Norge, och den lägre än förväntade takten när det gäller att ersätta denna försäljning, kommer att påverka oss även i fjärde kvartalet. Vi har därför sänkt utsikterna för det justerade rörelseresultatet…”, skriver bolaget.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.