Schibsted över förväntan

En omvärdering av tidigare ägt aktieinnehav höjer resultatet före skatt ordentligt för bolaget. Samtidigt stiger rörelsevinsten mer än väntat.

Norska mediebolaget Schibsted redovisar ett resultat före skatt på 965 miljoner norska kronor (199) för det tredje kvartalet 2015. Väntat var 276 miljoner enligt SIX News/Inquiry Financials enkät.

I resultatet före skatt ingår omvärdering av tidigare ägt aktieinnehav med 794 miljoner, en siffra analytikerna inte hade med i beräkningarna.

Ebitda-resultatet blev 556 miljoner norska kronor (504), och rörelseresultatet landade på 1.083 miljoner (216). Väntat ebitda var 538 miljoner och väntat rörelseresultat 326 miljoner.

Omsättningen rapporterades till 3.673 miljoner norska kronor (3.557). Väntad omsättning var 3.694 miljoner.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här