SEB utser Johan Torgeby till ny vd och koncernchef

SEB:s styrelse har utsett Johan Torgeby till ny vd och koncernchef. Han efterträder Annika Falkengren som meddelade sin avgång 16 januari.

Johan Torgeby är idag co-head för division Stora företag och Finansiella institutioner och har varit medlem av SEB:s verkställande ledning sedan 2014.

Han har sedan han började i SEB 2009 innehaft en rad olika roller, bland annat som chef för Client Coverage och som kundansvarig inom dåvarande division Merchant Banking.

– Från styrelsens sida är vi glada att kunna utse Johan Torgeby till ny vd och koncernchef, säger Marcus Wallenberg, styrelsens ordförande.

Innan SEB arbetade Johan Torgeby på Morgan Stanley & Co i London och Robur Asset Management.

– Det är med stor energi och ödmjukhet jag tar mig an uppgiften som vd och koncernchef för SEB. Banker fyller en särskild roll för att stödja en långsiktigt god samhällsutveckling. SEB är i mångt och mycket en unik bank som har verkat i företagsamhetens tjänst under 160 år, säger Johan Torgeby.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.