Sedana Medical får godkännande i Frankrike

Sedana Medical får godkännande från franska läkemedelsverket.
Sedana Medical får godkännande i Frankrike - sedana-ahlberg-2
Christer Ahlberg, vd för Sedana Medical. Foto: Tobias Ohls.

Medicinteknikbolaget Sedana Medical får marknadsgodkännande i Frankrike angående inhalationssedering. Det framgår i ett pressmeddelande.

Godkännandet gäller läkemedlet Sedaconda för administrering via produkten AnaConDa för inhalationssedering inom intensivvård i Frankrike. Ansökan har beviljats av det franska läkemedelsverket. Beslutet bygger på en fas-3-studie som visade positiva resultat.

”Godkännandet har gått snabbare än vi räknade med. Detta är mycket glädjande eftersom Frankrike är en av våra viktigaste marknader och kännedomen om behandlingen redan är relativt hög. Nu följer en pris- och subventionsprocess som beräknas ta fyra till sex månader innan Sedaconda (isofluran) kan börja användas på intensivvårdskliniker i Frankrike”, säger Jens Lindberg, tillförordnad VD för Sedana Medical.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets